VORES STEDER

Livreddertårn

Lær at redde dig selv og andre i vandet:

Nyt indendørs livreddertårn i SlotssøBadet i Kolding

Strandturene er efterhånden slut for i år, og i SlotssøBadet er man klar til at byde alle badelystne indenfor til et nyt indendørs livreddertårn. Livreddertårnet er fyldt med sjovt og spændende udstyr som redningskranse, rescue boards, bjærgedukker, redningsveste og -torpedoer, som skal inspirere til at prøve kræfter med livredderdisciplinen.

Det nye livreddertårn i svømmehallen er en mindre udgave af TrygFondens populære rød-hvide livreddertårn, som vi kender fra flere strande i Nordjylland, men i modsætning til livreddertårnene på strandene er tårnet i svømmehallen ikke forbeholdt professionelle livreddere – tværtimod. Livreddertårnet skal inspirere til at lege med og udforske livredning, og alle hallens brugere og medlemmer kan prøve livredderdiscipliner som fx at kaste en redningskrans, balancere på et rescue board og bjærge en dukke.

  • Livredning er en sjov og meningsfuld aktivitet, hvor man kan lære at redde sig selv og andre, og det er vigtigt, når vi bor i et land omgivet af vand. I TrygFonden arbejder vi for at opbygge og udbrede en livredningskultur i Danmark, hvor endnu flere lærer livredning. Vi har i de seneste år oplevet en stigende interesse for livredning, bl.a. på strandene om sommeren, og derfor har vi testet interessen for livreddertårne i udvalgte svømmehaller rundt om i Danmark. Testen viste, at badegæster i alle aldre var vilde med at prøve kræfter med livredning i svømmehallernes trygge omgivelser, og derfor er vi rigtig glade for, at vi nu kan tilbyde et livreddertårn i SlotssøBadet, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

I løbet af de kommende år skal livreddertårnet udbredes til i alt 45 svømmehaller i hele landet.

  • Livreddertårnet skal gøre det sjovt for alle at blive god til livredning, og vi håber, at det spændende udstyr og de forskellige øvelsesforslag, man kan finde ved tårnet, kan vække stor interesse og begejstring for livredning både blandt svømmeklubbens medlemmer og de besøgende i svømmehallen. Livredning kan dyrkes af alle, og det er en vigtig færdighed at kunne redde sig selv og andre. Hvis man er i tvivl om, hvordan man skal bruge udstyret i livreddertårnet, eller hvordan en øvelse skal udføres, kan man altid spørge klubbens og svømmehallens personale, siger Andreas Mølholm, Respekt for Vand-konsulent i TrygFonden Kystlivredning.

I svømmehallen glæder de sig over at kunne tilbyde nye, sjove og lærerige vandaktiviteter.

  • Alle vores badegæster kan bruge livredderudstyret til fx at øve sig i at dykke, padle og bjærge, og vi håber, at det vil give mange sjove timer med at lære at redde sig selv og andre. Vi vil også bruge udstyret på vores delfinunger-hold, hvor børnene lærer at blive fortrolige med vand, og her vil udstyret give muligheder for mange udfordrende øvelser. Vores livreddere er klar til at vise, hvordan man kan bruge udstyret, og vi håber, at det vil være med til at skabe interesse for livredning og opmærksomhed på, at det er vigtigt at kunne begå sig sikkert i vand, siger Edvard Køhrsen, souschef, i SlotssøBadet.

Sidebar Widget

Delfinuge

Læs mere

Dot Tribute to Dolly Parton

Køb billet

Hit med 90’erne

Læs mere

Well Espana

Læs mere

Delfinweekend

Læs mere