VORES STEDER

Kultur-Kur

Køb billet til tre attraktioner i Kolding og spar penge.
Adgang til Koldinghus, Trapholt og Dronning Dorotheas Badstue.

Pris for alle tre til kun kr. 395,- pr. billet.
Spar ca. 30% på normalprisen.

Billetten har en gyldighed på 12 måneder og skal ikke nødvendigvis bruges samtidig, dvs. samme dag.

Hvis der ønskes behandling inkl. Entré til badstuen trækkes der 200 kr. fra behandlingen.

Koldinghus har gennem sin mere end 750-årige eksistens spillet en væsentlig rolle i Danmarkshistorien: som grænseværn, som kongelig residens og som sæde for den lokale statsadministration.

I dag er det en helt særlig oplevelse at nærme sig Koldings gamle kongeborg. Fra sin slotsbanke højt hævet over byen vækker slottet ærefrygt. Og det var netop meningen, da Koldinghus blev anlagt i 1268 for at vogte over kongerigets grænse mod syd. Gennem århundreder var Koldinghus et af landets vigtigste kongeslotte. Det brændte i 1808 under spanske troppers indkvartering og stod længe som en romantisk ruin, indtil det blev restaureret i 1976-93. Restaureringen, der blev gennemført af arkitekterne Inger og Johannes Exner, blev i 1993 tildelt EUROPA NOSTRA-prisen og er i sig selv en seværdighed i verdensklasse. I dag er slottet en moderne turistattraktion og en del af Kongernes Samling, der også har besøgssteder på Rosenborg og Amalienborg.

På Koldinghus kan du desuden opleve skiftende særudstillinger, familie-aktiviteter i alle skoleferier, koncerter, foredrag, julemarked og et kongeligt udklædningsværksted.

Trapholt – en unik oplevelse

Moderne kunst og design i unikke arkitektoniske rammer i naturskønne omgivelser er kernen i Trapholt oplevelsen. Den imponerende arkitektur på en bakketop med storslået udsigt ud over Koldingfjord er skabt af Bente Aude og Boje Lundgaard. Udstillingerne med dansk og international moderne kunst og design er sanselige og debatskabende. Trapholts guider laver dagligt gratis introduktioner i museets udstillinger, og der er dagligt guidede ture til Arne Jacobsens sommerhus. Nyd et besøg i Trapholts café Gustav Lind med den storslåede udsigt over Kolding fjord fra panoramavinduerne eller på terrassen i C. Th. Sørensens berømte parkanlæg. Besøget kan afsluttes i Trapholts velassorterede designbutik.

Udstillinger 2023

Nu – og frem til 13.08.2023
CONNECT ME
Oplev et stort digitalt kirsebærtræ, der blomstrer, når personer omfavner foran det, gå på vandet og påvirk det med dine spejlinger, få solsystemets planeter til at synge, kom tæt på et 11 meter højt grantræ fra top til rod og mærk på egen krop, hvordan kunstig intelligens påvirker og udfordrer os i kunsten som i hverdagen.

Læs mere

Nu – og frem til 19.11.23
MALENE LANDGREEN – FLOW OF CHANGE
Tag på en rejse gennem fire sansende universer i udstillingen Flow of Change med den danske kunstner Malene Landgreen. Træd ind i maleriets rum og ind i en sanselig rejse gennem mørke, lys og farve. Gennem en række nye arbejder og installationer udfordrer Landgreen det klassiske flade maleris fysiske grænser.

Læs mere

Nu – og frem til 26.11.23
Michael Kvium & Kjell Erik Killi-Olsen
Den danske kunstner Michael Kvium og den norske kunstner Kjell Erik Killi-Olsen har i tæt samarbejde udarbejdet udstillingen I_n Clay and Paper_.

Udstillingen er en præsentation af helt nye værker fra de to internationalt anerkendte kunstnere. Værkerne pryder museets hovedgade, hvor du på begge sider bliver opslugt af store tankevækkende papirarbejder og udtryksfulde keramiske skulpturer.

Læs mere

Læs mere om alle Trapholts udstillinger her: https://trapholt.dk/udstillinger/

Dronning Dorotheas Badstue

Lidt kongelig har man jo lov at være….
I Dronning Dorotheas Badstue står vore medarbejdere klar til at give dig den skønneste wellness oplevelse. Læn dig blot tilbage og lad dig forkæle i vores historisk indrettede spa. Badstuen kan byde på en lang række faciliteter som sauna inde og ude, relaxbassin, udespa, dampbad, lysterapi,
duftbassin, saltvandsbassin og koldtvandsbassin – herudover tilbyder vi et stort udvalg af behandlinger.
Billetten giver adgang til alle faciliteter i Dronning Dorotheas Badstue, undtagen om lørdagen, hvor der kræves tilkøb af behandling.

Fakta: På sydsiden af Koldinghus lå i tidligere tider en badstue til brug for slottets gæster og beboere. Der var kun adgang for særligt Inviterede – adlen og kongehus m.v. Den nye Dronning Dorotheas Badstue åbnede som en del af SlotssøBadet i sommeren 2008 og har siden da haft stor succes med et meget stort besøgstal fra både ind- og udland.

Sidebar Widget

Delfinweekend

Læs mere

Delfinuge

Læs mere

koncert naturally

Naturally 7

Læs mere

koncert kim schwartz

Kim Schwartz – På Line Uden Paraply

Køb billet

Syng-Dig-Glad med Solong

Køb billet

The Boss – Tribute to Springsteen

Køb billet

ABBA the show

Læs mere

Spil Padel i Forum Kolding

Læs mere

Well Espana

Læs mere