VORES STEDER

Kultur-Kur

Køb billet til tre attraktioner i Kolding og spar penge.
Adgang til Koldinghus, Trapholt og Dronning Dorotheas Badstue.

Pris for alle tre til kun kr. 395,- pr. billet.
Spar ca. 30% på normalprisen.

Billetten har en gyldighed på 12 måneder og skal ikke nødvendigvis bruges samtidig, dvs. samme dag.

Koldinghus har gennem sin mere end 750-årige eksistens spillet en væsentlig rolle i Danmarkshistorien: som grænseværn, som kongelig residens og som sæde for den lokale statsadministration.

I dag er det en helt særlig oplevelse at nærme sig Koldings gamle kongeborg. Fra sin slotsbanke højt hævet over byen vækker slottet ærefrygt. Og det var netop meningen, da Koldinghus blev anlagt i 1268 for at vogte over kongerigets grænse mod syd. Gennem århundreder var Koldinghus et af landets vigtigste kongeslotte. Det brændte i 1808 under spanske troppers indkvartering og stod længe som en romantisk ruin, indtil det blev restaureret i 1976-93. Restaureringen, der blev gennemført af arkitekterne Inger og Johannes Exner, blev i 1993 tildelt EUROPA NOSTRA-prisen og er i sig selv en seværdighed i verdensklasse. I dag er slottet en moderne turistattraktion og en del af Kongernes Samling, der også har besøgssteder på Rosenborg og Amalienborg.

På Koldinghus kan du desuden opleve skiftende særudstillinger, familie-aktiviteter i alle skoleferier, koncerter, foredrag, julemarked og et kongeligt udklædningsværksted.

Trapholt

Trapholt – en unik oplevelse
Moderne kunst og design i unikke arkitektoniske rammer i naturskønne omgivelser er kernen i Trapholt oplevelsen. Den imponerende arkitektur på en bakketop med storslået udsigt ud over Koldingfjord er skabt af Boje Lundgaard. Udstillingerne med dansk og international moderne kunst og design er sanselige og debatskabende. I Trapholts samling finder man Michael Kvium, Julie Nord og Martin Bigum side om side med danske møbelklassikere såsom Wegner, Finn Juhl, Børge Mogensen og Nana Ditzel. Trapholts guider laver dagligt gratis introduktioner i alle museets udstillinger, og der er dagligt guidede ture i Arne Jacobsens sommerhus. Nyd et besøg i Trapholts cafe med den storslåede udsigt over Kolding fjord fra panorama vinduerne eller på terrassen i C. Th. Sørensens berømte parkanlæg. Besøget afsluttes i Trapholts velassorterede designbutik.

Udstillinger 2021

Nu – og frem til 14.8.22

Verner Panton – Farver en ny verden

Træd ind i en verden af bølgende ekstravagante former, stærke intense farver og verdensklasse design i udstillingen Verner Panton – Farver en ny verden.

Verner Panton er et af dansk designhistories største navne. Hans opsigtsvækkende brug af farver og materialevalg, der trodsede normer og traditioner, gjorde den danske arkitekt verdenskendt, som en af de mest toneangivende designere i sin tid.

Udstillingen Verner Panton – Farver en ny verden inviterer ind i farvemesterens ekspressive og ukonventionelle designs. Udstillingen viser fem årtiers farverige designunivers inden for møbler, lamper og tekstiler, men også ind i sanselige miljøer, f.eks. Fantasy Landscape; et limited edition 48 m2 stort møbellandskab af bølgende ekstravagante former i stærke intense farver.

Den omfangsrige udstilling er en af de største præsentationer af Pantons arbejde. Omkring 1000m2 er dedikeret til Pantons spektakulære univers fra farver til former, fra stram geometri til organisk skulpturelt, fra hans første designs til de sidste, fra unika designelementer til møbler og installationer, man må sidde, ligge, gå, flyde og flyve i.

Læs mere:

Nu – og frem til 2.1.22

MIE MØRKEBERG – KRYPTOMANIA

Trapholt præsenterer en stor soloudstilling med Mie Mørkeberg. Udstillingen viser helt nye værker, der inviterer os ind i Mie Mørkebergs imaginære land ”Kryptomania” – et land som Mørkeberg skaber i sine malerier.

Mie Mørkeberg er optaget af, hvordan nutidens teknologiske muligheder og klimamæssige udfordringer påvirker idéen om, at menneske, teknologi og natur skal være i opdelt orden. Titlen ”Kryptomania” henviser til, hvordan Mørkeberg maler et helt nyt univers frem, hvor den førnævnte traditionelle opdeling mellem menneske/natur, virkelighed/drøm, inde/ude, dag/nat er i opløsning. Hendes motiver forekommer umiddelbart genkendelige med menneskelignende figurer, men som samtidigt blandes sammen med dyre- og naturelementer og rumlig desorientering.

Læs mere

Nu – og frem til 14.8.22

Læs mere om alle Trapholts udstillinger her: https://trapholt.dk/udstillinger/

Dronning Dorotheas Badstue

Lidt kongelig har man jo lov at være….
I Dronning Dorotheas Badstue står vore medarbejdere klar til at give dig den skønneste wellness oplevelse. Læn dig blot tilbage og lad dig forkæle i vores historisk indrettede spa. Badstuen kan byde på en lang række faciliteter som sauna inde og ude, relaxbassin, udespa, dampbad, lysterapi,
duftbassin, saltvandsbassin og koldtvandsbassin – herudover tilbyder vi et stort udvalg af behandlinger.
Billetten giver adgang til alle faciliteter i Dronning Dorotheas Badstue, undtagen om lørdagen, hvor der kræves tilkøb af behandling.

Fakta: På sydsiden af Koldinghus lå i tidligere tider en badstue til brug for slottets gæster og beboere. Der var kun adgang for særligt Inviterede – adlen og kongehus m.v. Den nye Dronning Dorotheas Badstue åbnede som en del af SlotssøBadet i sommeren 2008 og har siden da haft stor succes med et meget stort besøgstal fra både ind- og udland.

Sidebar Widget

Delfinweekend

Læs mere

Mr Smoking

Køb billet her

Søndags Brunch på Danhostel Kolding

Køb billet her

Hit med 90’erne 14/4

Køb billet her

BamseMadsen & Husted – Udsolgt

Delfinuge

Læs mere

Havfrueaften i Dronning Dorotheas Badstue

Læs mere

Syng-Dig-Glad med Solong

Køb billet

Spil Padel i Forum Kolding

Læs mere