VORES STEDER

Kultur-Kur

Køb billet til tre attraktioner i Kolding og spar penge.
Adgang til Koldinghus, Trapholt og Dronning Dorotheas Badstue.

Pris for alle tre til kun kr. 395,- pr. billet.
Spar ca. 30% på normalprisen.

Billetten har en gyldighed på 12 måneder og skal ikke nødvendigvis bruges samtidig, dvs. samme dag.

Hvis der ønskes behandling inkl. Entré til badstuen trækkes der 200 kr. fra behandlingen.

Koldinghus har gennem sin mere end 750-årige eksistens spillet en væsentlig rolle i Danmarkshistorien: som grænseværn, som kongelig residens og som sæde for den lokale statsadministration.

I dag er det en helt særlig oplevelse at nærme sig Koldings gamle kongeborg. Fra sin slotsbanke højt hævet over byen vækker slottet ærefrygt. Og det var netop meningen, da Koldinghus blev anlagt i 1268 for at vogte over kongerigets grænse mod syd. Gennem århundreder var Koldinghus et af landets vigtigste kongeslotte. Det brændte i 1808 under spanske troppers indkvartering og stod længe som en romantisk ruin, indtil det blev restaureret i 1976-93. Restaureringen, der blev gennemført af arkitekterne Inger og Johannes Exner, blev i 1993 tildelt EUROPA NOSTRA-prisen og er i sig selv en seværdighed i verdensklasse. I dag er slottet en moderne turistattraktion og en del af Kongernes Samling, der også har besøgssteder på Rosenborg og Amalienborg.

På Koldinghus kan du desuden opleve skiftende særudstillinger, familie-aktiviteter i alle skoleferier, koncerter, foredrag, julemarked og et kongeligt udklædningsværksted.

Trapholt – en unik oplevelse

Moderne kunst og design i unikke arkitektoniske rammer i naturskønne omgivelser er kernen i Trapholt oplevelsen. Den imponerende arkitektur på en bakketop med storslået udsigt ud over Koldingfjord er skabt af Bente Aude og Boje Lundgaard. Udstillingerne med dansk og international moderne kunst og design er sanselige og debatskabende. Trapholts guider laver dagligt gratis introduktioner i museets udstillinger, og der er dagligt guidede ture til Arne Jacobsens sommerhus. Nyd et besøg i Trapholts café Gustav Lind med den storslåede udsigt over Kolding fjord fra panoramavinduerne eller på terrassen i C. Th. Sørensens berømte parkanlæg. Besøget kan afsluttes i Trapholts velassorterede designbutik.

Udstillinger

NANNA DITZEL – DESIGN TIL NYE HØJDER

Nanna Ditzel er en af de største danske designere i det 20. århundrede. For første gang nogensinde udfoldes hendes univers af inspiration og idéer, når Trapholt præsenterer hendes samlede oevre i en sansemættet kontekst af møbeldesign, tekstil, smykker og totalinstallationer.

https://trapholt.dk/nanna-ditzel/

MARIA TORP – SHAPING A PATTERN

Tolv rejser, tolv lande og tolv personer, der har dedikeret deres liv til at arbejde for piger og kvinders rettigheder. Vejen til udstillingen Shaping a Pattern har bragt billedkunstner Maria Torp kloden rundt, siden hun for syv år siden tog en ambitiøs beslutning om at bruge sin kunst som talerør for pigers og kvinders rettigheder på globalt plan. Fra Afghanistan over Grønland til Kina, Ukraine og Sydafrika. Fra bonede gulve i regeringsbygninger til safehouses på golde savannevidder.
https://trapholt.dk/maria-torp/

Læs mere om alle Trapholts udstillinger her: https://trapholt.dk/udstillinger/

Dronning Dorotheas Badstue

Lidt kongelig har man jo lov at være….
I Dronning Dorotheas Badstue står vore medarbejdere klar til at give dig den skønneste wellness oplevelse. Læn dig blot tilbage og lad dig forkæle i vores historisk indrettede spa. Badstuen kan byde på en lang række faciliteter som sauna inde og ude, relaxbassin, udespa, dampbad, lysterapi,
duftbassin, saltvandsbassin og koldtvandsbassin – herudover tilbyder vi et stort udvalg af behandlinger.
Billetten giver adgang til alle faciliteter i Dronning Dorotheas Badstue, undtagen om lørdagen, hvor der kræves tilkøb af behandling.

Fakta: På sydsiden af Koldinghus lå i tidligere tider en badstue til brug for slottets gæster og beboere. Der var kun adgang for særligt Inviterede – adlen og kongehus m.v. Den nye Dronning Dorotheas Badstue åbnede som en del af SlotssøBadet i sommeren 2008 og har siden da haft stor succes med et meget stort besøgstal fra både ind- og udland.

Sidebar Widget

Delfinuge

Læs mere

Dot Tribute to Dolly Parton

Køb billet

Hit med 90’erne

Læs mere

Well Espana

Læs mere

Delfinweekend

Læs mere