VORES STEDER

Dronning Dorotheas Hamam

Hamam stammer oprindeligt fra oldtidens grækere, hvor man blev vasket i varme badekar. Med inspiration i oldtidens Grækenland byggede romerne store badeanlæg kaldet termer. Heraf opstod hamam/tyrkisk bad i Mellemøsten. Hamam blev ofte opført ved siden af en moske, og oprindeligt brugte tyrkerne det til afvaskning før bønnen i moskeen. Da de kristne korsfarere vendte tilbage fra krige i Mellemøsten, bragte de hamam-konceptet til Vesteuropa.

Hamam traditionen er dog verden over gået tilbage til sin oprindelige romerske form, hvor det handler om at vaske og rengøre huden på en god og effektiv måde.

Dronning Dorotheas Badstue tilbyder vi to forskellige typer hamambehandling. Begge behandlinger foregår på en varm marmorplade med plads til to personer, så du kan få en dejlig spa-oplevelse med din partner, veninde eller ven.

Det anbefales at du møder mindst 45 minutter før din behandling starter, da den bedste effekt af hamam opnås ved at opholde sig i vores salt-flyde-bassin ca. 10 min. før behandling samt 10 min. i dampbad eller sauna. Behandleren/Værtinden vil fortælle dig, hvornår du skal starte i salt-flyde-basinnet og henter dig efterfølgende i dampbad/sauna.

Hamam tyrkisk inspireret

Efter din hud er forberedt på behandlingen i salt og damp, møder du afslappet ind i hamamrummet til en varm marmorplade dækket i dejlig blød velduftende sæbeskum.

Du ligger dig på maven og bliver dækket af sæbeskum over hele kroppen, hvorefter du bliver skrubbet på hele bagsiden af kroppen med vores specielle hamamhandske, som effektivt fjerner de døde hudceller.
Du får en let massage, først med en skumpude herefter blid massage med hænderne.

Du vendes rundt på ryggen og dækkes i sæbeskum, bliver skrubbet på forsiden af kroppen, samt let massage med skumpude.

Behandlingen afsluttes med et dejligt varmt brusebad, til at skylle sæben af. Herefter det kolde gys, der opfrisker kroppen.

Varighed: cirka 50. minutter + tiden i salt-flyde-bassin og dampbad/sauna

Hamam marokkansk inspireret

Efter din hud er forberedt på behandlingen i salt og damp, møder du afslappet ind i hamamrummet til en varm marmorplade, hvor du iføres et par engangstrusser.

Du ligger dig på maven og overrisles med dejlig varmt vand. Herefter bliver du afvasket med en speciel hamamsvamp med sort sæbe fra Marokko (Marokkos sorte guld) på hele bagsiden af kroppen.

Så overrisles du igen, med varmt vand for at skylle sæben af og indsmøres i sukkerscrub. Du skrubbes med en speciel hamamhandske, som effektivt fjerner de døde hudceller. Du overrisles atter med vand, for at skylle scrubben af.

Du vendes rundt på ryggen, og proceduren gentages på forsiden af kroppen.

Behandlingen afsluttes med et dejligt varmt brusebad, til at skylle sæben af. Herefter det kolde gys, der opfrisker kroppen.

Varighed: cirka 50. minutter + tiden i salt-flyde-bassin og dampbad/sauna

Priserne er gældende fra 1. januar 2023. Der tages forbehold for ændringer og fejl.

Sidebar Widget

Delfinuge

Læs mere

Dot Tribute to Dolly Parton

Køb billet

Hit med 90’erne

Læs mere

Well Espana

Læs mere

Delfinweekend

Læs mere