VORES STEDER

På kur i Kolding

Helse og plejende behandlinger er i fokus i SlotssøBadets “Dronning Dorotheas Badstue” fra 1. juli 2008. Det nye kurbad giver gæsterne mulighed for at forkæle kroppen og skriver sig dermed ind i en lang kurbadstradition, som antikkens grækere og romere indledte for flere tusinde år siden. Kurbadene havde sin storhedstid i midten af 1800-tallet rundt i hele Europa, hvor datidens sundhedsapostle vægtede de fire elementer vand, luft, ild og jord.

Kurophold var en realitet i Kolding allerede i starten af 1900-tallet. Her var der dog ikke tale om rekreative bade, men derimod sygdomsbehandlende tiltag for at helbrede tuberkuloseramte børn.

Julemærkesanatoriet ved Kolding Fjord stod klar til at modtage 120 syge børn i 1911. Den friske havluft, lyset, vandet, en kraftig og nærende kost, sammen med motion og hvile var kerneelementerne i behandlingen tuberkulose.

Det var postmester Einar Hollbøll, der fik idéen til at skabe et julemærke, hvor salgets overskud gik til at bygge det første sanatorium for tuberkulosesyge børn i Danmark. Tuberkulosen blev betragtet som den farligste sygdom i starten af 1900-tallet, hvor den årligt kostede hen ved 6000 mennesker livet.

Sidebar Widget

Delfinuge

Læs mere

Dot Tribute to Dolly Parton

Køb billet

Hit med 90’erne

Læs mere

Well Espana

Læs mere

Delfinweekend

Læs mere