VORES STEDER

På kur i Kolding

Helse og plejende behandlinger er i fokus i SlotssøBadets “Dronning Dorotheas Badstue” fra 1. juli 2008. Det nye kurbad giver gæsterne mulighed for at forkæle kroppen og skriver sig dermed ind i en lang kurbadstradition, som antikkens grækere og romere indledte for flere tusinde år siden. Kurbadene havde sin storhedstid i midten af 1800-tallet rundt i hele Europa, hvor datidens sundhedsapostle vægtede de fire elementer vand, luft, ild og jord.

Kurophold var en realitet i Kolding allerede i starten af 1900-tallet. Her var der dog ikke tale om rekreative bade, men derimod sygdomsbehandlende tiltag for at helbrede tuberkuloseramte børn.

Julemærkesanatoriet ved Kolding Fjord stod klar til at modtage 120 syge børn i 1911. Den friske havluft, lyset, vandet, en kraftig og nærende kost, sammen med motion og hvile var kerneelementerne i behandlingen tuberkulose.

Det var postmester Einar Hollbøll, der fik idéen til at skabe et julemærke, hvor salgets overskud gik til at bygge det første sanatorium for tuberkulosesyge børn i Danmark. Tuberkulosen blev betragtet som den farligste sygdom i starten af 1900-tallet, hvor den årligt kostede hen ved 6000 mennesker livet.

Sidebar Widget

Delfinweekend

Læs mere

Delfinuge

Læs mere

ABBA the show

Læs mere

Spil Padel i Forum Kolding

Læs mere

Well Espana

Læs mere